Най-великите капитани в историята на футбола

В днешно време ролята на капитана във футбола е все по-подценявана, в сравнение с предишни футболни епохи.

В повечето случаи обаче, истинският капитан може да е този, който да направи разликата между обикновен отбор, съставен от отделни играчи и истински колектив, представящ се като едно цяло.

Великият капитан не трябва да е най-добрият футболист на терена, нито играч с изумителен талант. За тази роля трябва специфична индивидуалност, която да обединява и респектира останалите. Отдаденост, хъс и амбиция, както и способност за мотивация, дори и без думи - това е само част от "рецептата" на великия капитан.

За съжаление, такива играчи се срещат все по-рядко в днешно време. Ето и някои от най-великите капитани в историята на футбола...

 

#1 maznislav 28.09.2016 в 13:34:45

На Рой Кийн кариерата трябваше да приключи през 98-ма когато нарочно счупи крака на Алф Инге Хааланд.

#2 Бай Пешо Танкиста 28.09.2016 в 16:19:33

Кийн е най-великия капитан на всички времена!! Ако имаше сега в Юнайтед поне един с 3 % от неговите качества-Юнайтед щеше да е отново на върха!!! Относно брадвата срещу Хагеланд- пострадалия си го търсеше в последните няколко мача в които се ипзравяше срещу Рой, като дори Кийн претърпява контузия от един шут отзад в коляното!! Така че, кой бил виновен -днес е малко трудно да се каже! Ако Рой Кийн е бил чак толкова виновен-наказанието му щеше да бъде много по-голямо в онзи момент!!! Точка! Рой Кийн бе великан в центъра и това е неоспорим факт. Любим момент-когато смачка навирения нос на Патрик Виера в тунела преди един мач с Арсенал, Виера тогава без малко да се изпусне в гащите!!

Новините

Най-четените