Кой е Талиска - бразилският талант, искан от Юнайтед, който не се продава

Една от трансферните цели на Жозе Моуриньо това лято изглежда, че се отдалечава все повече и повече.

Според информациите на Острова Специалния е набелязал полузащитника на Бенфика Андерсон Талиска, който през миналия сезон игра под наем в Бешикташ.

Президентът на турския тим Умут Гюнер обаче каза днес, че 23-годишният бразилец ще остане още една година в Бешикташ, тъй като е била активирана клауза за удължаване на периода му под наем.

„Няма сделка с Манчестър Юнайтед или с който и да било друг. Договорихме двугодишен наем с Бенфика. В договора имаше такава клауза и ние я активирахме. Талиска ще остане в Бешиткаш още един сезон. Информациите, че има клауза за откупуване от 25 млн. евро, не са верни. Ако някой иска да го привлече, ще трябва да изчака още 12 месеца“, каза Гюнер пред „Хюриет“.

Талиска е известен майстор на преките свободни удари, а през миналия сезон отбеляза общо 17 гола в 33 мача във всички състезания с фланелката на Бешикташ.

Може би най-паметното бе това срещу Бенфика в първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Талиска заби прекрасен гол в 93-тата минута, спасявайки точката за Бешикташ на „Луж“, а бурната му радост вбеси феновете на „орлите“.

Защо Талиска изрази толкова бурно радостта си и защо е толкова желан от Моуриньо може да видите в галерията.

Новините

Най-четените