Отборът мечта на Жозе Моуриньо

За 12 години той промени представата за успешен треньор. Жозе Моуриньо стана шампион на 4 държави - Португалия, Англия, Италия и Испания.

Вдигна трофея в Шампионската лига с Порто и Интер, забравили отдавна това чувство, превърна Челси в гранд, а Реал успя да извади от сянката на всепобеждаващата Барса на Гуардиола и Меси.

Специалния е изправен пред едно от най-големите си предизвикателства, като в събота вечер може да отвори бутилка от любимото си розе като шампион на Англия за трети път.

Успех на Челси над Манчестър Юнайтед ще прати тима на Моуриньо на 10 т. пред Арсенал и 11 пред "червените дяволи" на неговия приятел Луис ван Гаал. 6 кръга преди края, това ще ... краят на преследването.

Загуба обаче може да прати Жозе и Челси в обятията на съмнението, а след ураганна първа половина на сезона никой не поставяше под съмнение тази титла. Ето това е най-голямото предизвикателство на Жозе - да не изживее втори пореден сезон на провал с Челси, където иска да остане задълго.

Моуриньо е работил с много специални играчи, а някои от тях е превърнал в такива именно той с методите си.

Ето как дни преди мача на сезона, португалецът нареди свой идеален отбор футболисти, на които е бил наставник.

Офанзивна линия от Азар, Дрогба и Кристиано Роналдо би изглеждала плашеща в пика на кариерата на африканеца.

Цели осем от 11-те са от ерата на Жозе в Челси. Тоест - от двете ери, защото Азар е част от мозайката във втория период на португалеца в клуба.

Тук са корави лидери като Хавиер Санети, Джон Тери, Франк Лампард и Клод Макелеле. Тимът е Моуриньовски - нищо не може да пречупи духа му, тактически съвършен, като импровизацията е сведена до минимум под формата на Азар.

Как би искал Жозе да изкара тези 11 в събота срещу Юнайтед...

Новините

Най-четените