Издънка за Сити, Челси се откъсна на 7 т.

Вторият във Висшата лига Манчестър Сити направи малко очаквана издънка при домакинството си на Хъл Сити и след разочароващо равенство 1:1 изостана на 7 т. от лидера Челси.

Всъщност „гражданите" едвам се спасиха от загуба и успяха да изравнят резултата в 92-ата минута с гол на Джеймс Милнър от фаул. Преди това Дейвид Мейлър беше открил за Хъл в 35-ата минута, а гостите цяло първо полувреме изглеждаха по-опасния отбор на терена.

Сити създаде твърде малко положения в мача, като най-доброто от тях беше пропуснато от Един Джеко в 54-ата минута. Той получи в наказателното поле и шутира ниско към десния ъгъл, но Макрегър спаси.

В 89-ата минута Серхио Агуеро от десетина метра стреля в гредата и загубата изглеждаше неизбежна, но в самия край Джеймс Милнър се зае да изпълни пряк свободен удар и стреля неспасяемо над стената.

Въпреки това обаче шампионите записаха четвърти пореден мач без успех в първенството. По същото време Челси увеличи преднината си на върха при една от редките си победи като гост на Астън Вила.

Еден Азар и Бранислав Иванович донесоха успеха на гостите с 2:1, а въпреки че Вила сложи край на головата си суша, която трая точно 11 часа, тяхното попадение стигна само за почетна загуба.

„Сините" откриха при първата си по-сериозна опасност пред вратата на съперника, след като в 8-та минута Вилиан намери Еден Азар в наказателното поле и белгиецът стреля точно в далечния ъгъл на вратаря Брад Гузан.

В средата на първата част всичко можеше да бъде решено, но страхотен удар на Оскар от воле беше отразен от Брад Гузан. След това Астън Вила пое инициативата и успя да изравни в 48-ата минута с гол на Жорес Окоре с глава.

Мача за Челси реши защитникът Бранислав Иванович с пореден решаващ свой гол. В 66-ата минута Сесар Аспиликуета проби по фланга и нахлу в наказателното поле. Опитите му за пас два пъти бяха отразявани от играч на Вила, но в крайна сметка той прати топката към Иванович, който от воле не остави никакви шансове на Гузан за 2:1.

В останалите мачове от кръга Суонзи и Съндърланд завършиха 1:1, а Кристъл Палас и Саутхемптън надделяха с по 1:0 като гости съответно на Лестър и Куинс Парк Рейнджърс. По-рано днес Тотнъм обърна Арсенал в дербито на Северен Лондон.

Така в класирането Челси води с 56 т. пред Манчестър Сити с 49. От трето до шесто място битката е жестока, като в момента най-горе е изненадата Саутхемптън с 45 т. Манчестър Юнайтед и Тотнъм имат по 43, а Арсенал е с 42. Ливърпул е 7-и с 38 т. преди днешното градско дерби с Евертън.

Новините

Най-четените