А сега накъде за Стойчо Младенов и ЦСКА?

Какво от това, че в неделя идва вечно дерби?

И дори ЦСКА да спечели, което далеч не е изключено при очевидно нулевото ниво и на двата отбора, какво ще промени това в разпънатата на масата карта на срама...

ЦСКА направи неловко 0:0 и отпадна в Молдова от отбор, който брои за връх в историята си елиминирането на Литекс преди 10 години. На стадион, където хората влизаха гратис и излизаха, когато си поискат, неособено заинтересовани от развитието на мача. В двубой, който бе предаван сякаш с мобилни телефони в едно от най-странните тв излъчвания, случвали се на територията на България.

ЦСКА бе елиминиран, въпреки че и в двата мача бе категоричен фаворит на букмейкърите. Въпреки че е свалял глави на европейски шампиони, нещо което 2 седмици бе изтъквано от молдовците като аргумент за предстоящите поражения от българите. Не се случи. А и на терена не се видя да има разлика в класите, което е най-шокиращо.

Събраните 14 нови футболисти на най-титулувания роден тим не се били сработили. Това измисли Стойчо Младенов след срама. Ами да, нормално е - след като не бяха привлечени през юни, а идваха допреди няколко дни... След като от тях половината са защитници, а другата половина нападатели, и се оказа, че ЦСКА тръгва в евротурнирите без халфова линия.

За Младенов идват куп въпроси. За какво ще са му сега тези 14 нови? Къде ще играят общо осемте централни защитници, които събра ЦСКА? И къде - четиримата централни нападатели, от които трима са с максималната заплата от 15 хиляди лева?

Защо в клуб, който уж се бори за съществуването си, намалява си дългове - и тук ръководството не може да бъде винено, защото прави и невъзможното - се привличат по дузина чужденци и се прави селекция като за групова фаза на Лига Европа? А 2/3 от новопривлечените не са картотекирани или не са в кондиция да играят, когато идват официалните мачове.

Преди 2 години ЦСКА на Стойчо отпадна от Мура. Словенски любители на силните усещания. Сега силното усещане дойде от Зимбру.

50 години този клуб гради имидж и трупа победи на европейските терени, за да четат поколенията как е елиминирал Ливърпул, Аякс и Нотингам. Знаят тези велики победи и в Молдова дори, но... скоро и те ще бършат праха от тях, защото ще имат с какво да се похвалят - победи като тази в четвъртък.

Скоро на родните фенове само четенете ще им остане... Ще си гледат измъчените мачове с Литекс, Локо (Сф) и Хасково и ще се надяват да бъде избегнато участието в евротурнирите. За да няма кошмари.

Това важи и не само за ЦСКА. Но за този отбор ни е думата днес, след като потресът от видяното в Молдова дълго време няма да избледне.

#1 Nikkor 25.07.2014 в 10:20:38

Ако може някой да ми обясни, независимо от това дали са чужденци или родни "звезди", защо аджеба тия момчта получават 15-20 пъти средната за страната работна заплата, при положение, че и минималната им е много? Оправданието че спортната кариера продължавала до 30 и няколко годишна възраст не ме грее.Ами като престанат да ритат да започнат да работят нещо друго.На какво основание получават тези пари?Ако аз така си върша работата да са ме уволнили сто пъти до сега. Ами Стойчо Младенов? 35 000 на месец за какво? За пълното неможене? Как съставяш отбор само от защитници и нападатели?Не беше ли начело твърде дълго време този човек за да не стане ясно че просто е също толкова неспособен, колкото и футболистите му? Защо никой сред футболните хора в България не иска да разбере, че трябва да се гради от детска възраст, да се търсят таланти в училищните дворове, в тесните улички и да се надгражде в продължение на години, с приемствиност в поколенията? Ама това не носи пари и слава нали? По-лесно е да си купиш 10-ина чужденци наготово и да правиш отбор.Само дето "още не са се сработили". Погледнете и националния юношески отбор - пълен провал на всеко едно равнище.Обаче важното е че се татуират, ходят на "коафьор" и висят в чалготеката до сутринта.И после са на страниците на "Блясък" и "Стори".

#7 AlahAkbar 26.07.2014 в 16:08:10

Ся ако паднат чорбетата от Левски, тоя наглец като нищо ще се оправдае с умората от мача със Зимбру... И да вземат национал на Люксембург да играе при тях...

Новините

Най-четените