8 ненормални статистики за Фелайни от началото на сезона

На 14 октомври от 14:30 ч. един срещу друг в дербито на Англия ще се изправят Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул.

Както винаги има драми около контузени звезди, но никой не е очаквал, че на Юнайтед ще им липсва толкова не друг, а Маруан Фелайни.

Всяка друга година това не би следвало да тревожи феновете на „червените дяволи". Все пак белгиецът не е точно една от големите звезди на футбола.

Той нито е добър подавач, нито има добро първо докосване, а погледът му върху играта е съсредоточен основно върху това да вкара след разбъркване, или да сее насилие върху противника...

Значи контузията му не трябва да е проблем за Юнайтед, просто вкарват друг полузащитник на негово място и всичко е точно. Дори без Погба, все ще се намери кой да замени белгиеца.

И все пак това не е сезон като всеки друга за Фелайни. Той просто разцъфва под ръководството на Жозе Моуриньо.

Е, да, все още не може да подава особено точно и укротява топката като дънер, но се учи да използва максимално добре силните страни в играта си. Той превърна физиката си в наистина опасно оръжие вече не само за здравето на опонентите, но и за тяхната тактика.

Контузията на Погба бе сериозен удар и всички очакваха да прекрати силната серия на Юнайтед от началото на сезона. Но, въпреки че липсата му се усеща, „червените дяволи" успяха да я преодолеят и именно Фелайни има основна заслуга за това, заемайки мястото му в средата на терена.

Това личи не само от резултатите на отбора, които са достатъчно впечатляващи с 6 победи от 6 мача при голова разлика 21:2, но и от личния принос на белгиеца.

Вижте в галерията 8 ненормални статистика на Маруан Фелайни за Юнайтед от началото на сезон 2017/18.

Новините

Най-четените