Бенфика срещу Олимпик (М) в битка на еврошампиони

Бенфика посреща Олимпик (Марсилия) тази вечер в битката на бивши еврошампиони в осминафиналите на Лига Европа.

И двата отбора са с амбиции за трофея и в страховита серия, като Бенфика е лидер в Португалия и няма загуба в 13 мача, а Олимпик е пети във Франция, но на само 3 точки от водача Бордо и с 5 мача без поражения.

Марсилци със сигурност няма да могат да разчитат на Родригес и Рол, докато за Нианг и Хайнце все пак има надежда, че ще възстановят от травмите си. Бенфика няма никакви подобни проблеми и като добавим домакинството, изглеждат фаворити в първия мач.

Друг класически мач от програмата е между Хамбургер и Андерлехт. Съперниците тази вечер имат история помежду си, като първата им среща е на финала за КНК през 1977 г., спечелен с 2:0 от белгийците.

В предишния кръг и двата отбора отстраниха изключителното трудни противници - съответно ПСВ и Атлетик (Билбао). Германците имаха и съдбата на своя страна, продължавайки благодарение на повече голове на чужд терен, докато Андерлехт размаза баските с 4:0 у дома.

Много оспорван се очертава да бъде и сблъсъкът в Мадрид между Атлетико и съседите от португалската столица Лисабон Спортинг. Гостите определено имат предимство в моментната си форма, след като в последните си три срещи победиха с 4:0 Беленензеш и с 3:0 Порто в местното първенство и отстраниха Евертън от Лига Европа с 3:0.

Срещу себе си обаче ще имат страшничко звучащото нападение на "дюшеците", включващо Форлан, Агуеро, Рейес и Симао. Ако има мач, който би могъл да бъде определен като трудно предвидим в този кръг, най-вероятно е този.

Другите двама големи претенденти за отличието в Лига Европа Ювентус и Ливърпул поне на теория не би трябвало да имат проблеми с противниците си Фулъм и Лил.

Въпреки това си заслужава да имаме едно наум с Фулъм, които в групата си отстраниха Базел и нашия ЦСКА и се класираха първи пред Рома с победа и равенство срещу тях, а после направиха изненадата в първия елиминационен кръг, отстранявайки носителя на трофея Шахтьор.

Ливърпул е в тежка ситуация след загубата от слабака Уигън във Висшата лига и столът на Рафа Бенитес се поклаща. Би могло да се очаква, че мърсисайдците ще се раздадат много, за да защитят мениджъра си, но и Лил не са въобще за подценяване със само 1 загуба в последните си 16 домакинства в евротурнирите.

Новините

Най-четените