Къде са те сега: Последният отбор на Ман Сити преди ерата на шейх Мансур

1 септември 2008 година ще бъде запомнен като един от най-важните дни в историята на Манчестър Сити.

Тогава беше финализирана сделката между бившите собственици на „гражданите“ и шейх Мансур. Започна златна епоха за „небесносините“.

Ако трябва да сравним времето преди катарския собственик и сега в Сити, няма да бъде пресилено, ако кажем, че нямат нищо общо.

Шейх Мансур направи клуба конкурентно способен не само в Англия, но и на европейската сцена, но това не дойде евтино.

Повече от два милиарда в евро са инвестициите на катарския шейх досега в клуба от Манчестър, а от 2010 година насам „гражданите“ са отборът, плащал най-много за трансфери – 1,47 млрд. евро.

Извън привличането на нови играчи, Сити построи една от най-модерните бази, включително и детско-юношеска школа, в цяла Европа. Сега се очаква „гражданите“ да започнат да вадят и свои таланти.

Последният мач, който Сити изигра, преди шейх Мансур официално да застане начело на клуба, бе в началото на сезон 2008/09 и бе спечелен с 3:0 като гост на Съндърланд.

Стивън Айрлънд откри резултата тогава, а с два гола на Шон Райт-Филипс „небесносините“ довършиха Съндърланд.

10 години след пристигането на шейх Мансур, се връщаме назад във времето, за да си спомним как изглеждаше Манчестър Сити тогава.

Наистина, отборът няма нищо общо със сегашния. Като още преди Коледа Марк Хюз бе заменен с Роберто Манчини, който беше първият истински мениджър от ерата на шейх Мансур.

Вижте повече в галерията.

Новините

Най-четените