Реал има един ден да реши за Чичарито

Реал (Мадрид) има малко повече от 24 часа да вземе решение за Хавиер Ернандес. Нападателят е под наем от Манчестър Юнайтед и на 30 април изтича „ексклузивната“ клауза в договора му.

Според нея до края на април „беля балет“ има предимство пред другите отбори за услугите на 26-годишния мексиканец.

В понеделник обаче Карло Анчелоти каза, че Реал ще реши дали да задържи Чичарито след края на сезона.

Това означава, че от Юнайтед вече могат да обмислят оферти и от други отбори. Според медиите на Острова Уест Хем, Саутхемптън и Лацио се интересуват от Ернандес, като мексиканецът е оценен на 10 милиона паунда.

Грахчето избухна в последните два мача, като отбеляза единственото попадение за победата над Атлетико (Мадрид) в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига. След това бе титуляр за „кралете“ срещу Селта, като наниза още два гола за победата с 4:2.

„Това е въпрос, който ще се обсъжда в края на сезона. Мога да кажа, че харесвам професионализма му през целия сезон. Той е доволен от възможността, която му се дава тук, а като треньор е много положително да разполагаш с такъв тип играчи“, каза Анчелоти по повод на Чичарито.

Реал (Мадрид) е на пет точки зад лидера Барселона, но при победа тази вечер в домакинството си на Алмерия отново ще стопи изоставането си на две четири кръга при края на Примера.

Новините

Най-четените