Ван Гаал: Този Юнайтед е много по-скучен от моя

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че под ръководството на настоящия наставник Жозе Моуриньо отборът играе много по-скучен футбол.

66-годишният холандец прекара два сезона начело на "червените дяволи" в периода 2014-2016 г., а в последния си мач спечели ФА къп. Ван Гаал обаче не успя да вкара тима в битката за титлата и остана извън зона Шампионска лига във втората си кампания на "Олд Трафорд".

"Ако ме попитате как се представи Юнайтед под мое ръководство, бих казал, че това беше най-силната ми година, особено с оглед на ситуацията, в която работех. Смятам, че играехме нелош футбол, но просто този стил не се харесва в Англия.

Въпреки това, гледайки Юнайтед в момента, трябва да отбележа, че Моуриньо не получава подобни критики, въпреки че неговият футбол е доста по-скучен.

Предпочитем да гледам мачовете на Манчестър Сити, отколкото тези на Юнайтед. За да играеш добр футбол, ти трябва добър отбор, а е видно, че Сити разполага с такъв. В момента Юнайтед залага на дефанзивен футбол, а аз винаги съм обичал атакуващия футбол.

Доказателство за това е, че срещу нас съперникът винаги паркираше автобуса. Сега това не се случва, защото Моуриньо играе по-дефанзивно", заяви Ван Гаал.

"Моуриньо не е лош човек. Напротив. Той е симпатично момче. Беше ми асистент в Барселона. Работех с него преди и това, което се случи (да го наследи на поста), се случва често във футбола", отчете Ван Гаал.

Новините

Най-четените