2015-а "подмени" няколко звезди на Висшата лига

Те не са станали по-слаби футболисти, просто статистиките показват, че ефектът, който оказват на играта на отборите си, спада драстично.

Просто Висшата лига изяде някои от звездите си след Нова година, донякъде заради натоварванията през януари, на които те не бяха свикнали (нови са Пеле, Санчес, Куртоа, Ди Мария), а и заради други фактори (Купа на Африка, трансфери, външни намеси).

Сеск Фабрегас го прави не за първи път. И в Арсенал, и в Барселона, испанецът бе много силен само в едната половина на сезона. Не е ясно на какво се дължи, но отличната му форма се задържа за около 6 месеца, в които е наистина блестяща звезда.

До 1 януари Сеск водеше Челси към успехи с асистенциите си и организацията в средата на терена. Сега тимът му пак е на върха, но креативността на Фабрегас избледня. Все пак сезонът още е изключителен за него, като му трябват четири асистенции да изравни невероятния рекорд на Тиери Анри от 20 голови подавания (Арсенал, 2003-2004 г.).

Франк Лампард изглеждаше като сделката на века за Сити с важни голове и намеси, но след Нова година влиянието му е нулево.

Скандалът за това как е привлечен в Манчестър, въпреки че е подписал с идеята да играе само в сателитния тим от Ню Йорк, донякъде му повлия. Лампард очевидно не е бил възхитен от факта, че шефовете на Сити и американския тим са го излъгали...

Анхел ди Мария започна много силно в Юнайтед, но кошмарната случка с нахлулите в дома му гангстери, и то докато той вечеря със семейството си, повлия на психиката му.

В добавка - английската зима, особено във футболно отношение, в която няма Коледа и почивка... Аржентинецът е като подменен след Нова година.

Най-тежко е положението със Серхио Агуеро, чиито голове не стигат за това Сити да е в битката за титлата. Секнаха те, секна и вдъхновението на шампионите.

Ето кои звезди поизбледняха след Нова година, "изядени" от месомелачката Висша лига.

Новините

Най-четените