Славните трансфери на Острова

От година на година трансферните прозорци във футбола се превръщат във все по-значимо събитие. Кой от големите клубове коя звезда ще вземе и колко пари ще плати?

Въпросите витаят във въздупа, а играта на догадки понякога продължава с месеци. Неслучайно клишето "трансферна сага" стана едно от най-използваните във футболния език.

С наближаването на датата 2-и септември, когато пазарът на Острова ще хлопне кепенци, ще ви върнем към някои от най-незабравимите трансфери в британския футбол.

Ще си спомним за икони на отминалите времена като Тревър Франсис, Джими Грийвс и Денис Лоу, както и за далеч по-скорошни легенди от калибъра на Алън Шиърър и Ерик Кантона...

Ще стана въпрос и за това как 4.9 млн. за трансфер в Челси бяха не само рекорд, а огромна сума пари и кой е този футболист, който се оказа инвестиция, която се възвърна многократно със 17-годишна давност?

Може ли без Газа, кечето на Уодъл и пуловера на Анди Грей?

В средата на 90-те Арсенал си взе летящ холандец, а десетина години по-рано Спарки тръгна за Барселона с фотоапарат... Ако ви е интересно, вижте галерията.

Новините

Най-четените