11 интересни факта за любимците ви от Евро 2016

Европейското първенство върви с пълна сила. Още сме в самото начало на форума, а вече станахме свидетели на драматични победи в края, брилянтни голове, нови звезди, които изгряха, както и безредици по трибуните и извън стадионите.

Безспорно това първенство е бомба от емоции – позитивни и негативни. Но поне едно е сигурно, че ще бъде помнено дълго време.

Пътят до Евро 2016 за всеки отбор и всеки играч бе различен. 24-те отбора и техните фенове ще преживеят всяка секунда на терена, а когато всичко приключи, ще знаят, че нещо специално се е случило в живота им.

Да, някои го наричат експеримент и не са доволни, че 16 тима продължават в директните елиминации.

Други твърдят, че маркетинговият продукт име е откраднал любимия спорт.

Трети имат опасения от терористичен акт и са отвратени от държанието на групи, отишли във Франция, за да всяват анархия. И сигурно са прави да се оплакват…

Но и в това Еврипейско има нещо специално, нещо истинско, което надхвърля парите и политиката. Нещо, като сълзите на албанските фенове, които бяха пречупени от Франция. Без значение, че са аутсайдери, без значение, че са сред най-слабите на форума.

Но те вярваха, а вярата е нещото, което направи играчи като Пайе – световни звезди. Или като Росицки, който така и не остаря. Вярата събра и раздели братята Джака и накара „малките“ тимове да помечтаят.

Преди отново да се потопите в магията на футбола, забравяйки за момент, че може всичко да е фалшиво, преди отново да пожелате късмет на 11-те, които излязат на терена в цветовета на вашия фаворит, ви представяме 11 интересни факта за любимците ви от Европейското.

Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените