Добре дошли в музея на Стивън Джерард

"Мислех си, че феновете ще искат да видят тези неща - казва Стивън Джерард във видеопослание, което посреща посетителите от днес в музея на Ливърпул. - Затова ги споделям. Те са свидетелството за футболния ми път."

От днес на "Анфийлд" има специален кът с цялата колекция на Джерард от сувенири, трофеи, купи, медали, топки, награди и фланелки, които е събирал в кариерата му.

Някои е сложил в рамки, други са още с калта по тях - като например тази от финала за Купата на ФА от 2006-а.

Тогава сам донесе купата на Ливърпул с двата си гола, вторият в добавеното време.
Екипи на Пеле (личен подарък), Луис Суарес, Икер Касияс, Златан Ибрахимович, Алесандро дел Пиеро, Франк Лампард, Чаби Алонсо...

Лични призове - като например за най-популярен играч в света, определен от ФИФА след анкета сред над 200 000 фенове през 2006 г.

Топки за хеттрици, подписани от съотборници.

Медали, купи, награди за играч на месеца или на годината...

И в края на пътя си в Ливърпул, Стивън остава най-близката връзка на клуба с феновете. Той им завеща събираното близо две десетилетия по терените, вместо да го държи на стената у дома.

Уредникът на музея Стивън Дон, близък приятел на Джерард, казва:

"Той е уникален, събирал е всичко старателно, подреждал го е у дома във витрини и е съхранено отлично. Най-хубавото е, че за него няма значение дали фланелката е на Пеле или на Доминик Матео от Блекбърн. Седят една до друга, еднакво ценни са му."

Добре дошли на виртуална разходка в музея на Ливърпул с неговата нова забележителност - Специалното място на Стиви Джи.

#1 momchil79 25.06.2015 в 11:14:16

"Витрината на Стивън с малки и големи лични призове, бяла фланелка на Ливърпул, която е носил само в един мач, както и грамотата му за най-добър играч на клуба за сезон 205-2006 г." Еййй, това ще е бил екстремно дълъг сезон, цели 1801 години

Новините

Най-четените