"Ливърпул няма да стане шампион"

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не вярва, че Ливърпул притежава качествата да стане шампион на Висшата лига, съобщават различни източници в Англия.

„Червените дяволи“ взеха точка от тима на Юрген Клоп в дербито на „Олд Трафорд“ след незадоволително нулево равенство в неделя.

Точката пък позволи на Ливърпул да се върне на върха в класирането, като преднината на „червените“ пред втория Манчестър Сити е само един пункт.

11 кръга преди края на сезона обаче, Оле е убеден, че „гражданите“ са по-класният отбор и именно те ще станат шампиони.

„Оле беше много откровен с футболистите си по отношение на Ливърпул и, очевидно, не смята, че не притежават качествата да се борят със Сити за титлата.

Според него, отборът играе еднотипно и му липсва креативност. Със сигурност, смята, че неговият тим е по-добрият“, разкрива източник на вестник „Сън“.

Ливърпул се опитва да спечели първа титла от 1990 година и първа в ерата на Висшата лига.

Самият Юрген Клоп също бе разочарован от качеството на дербито с Юнайтед, след чийто край бе уловен от камерите да казва „По дяволите, колко скапан мач“ при ръкуването си със Солскяер.

Качеството на двубоя бе повлияно и от множеството контузии, които двамата мениджъри трябваше да направят. Андер Ерера, Хуан Мата и Джеси Лингард се контузиха за Юнайтед, а Клоп беше принуден да вади от игра Роберто Фирмино.

В междинния 28-и кръг в сряда вечер Манчестър Юнайтед гостува на Кристъл Палас, а Ливърпул е домакин на Уотфорд. В същото време, вторият Манчестър Сити приема Уест Хем на „Етихад“.

Мърсисайдци излязоха от ритъм в най-неподходящия момент и имат само една победа в последните си пет мача, въпреки че и не допуснаха нито една загуба в този период. „Червените“ нямат отбелязан гол в последните си два двубоя – нулевите равенства срещу Юнайтед и Байерн Мюнхен.

Новините

Най-четените