Уест Хем дебютира на Олимпийския стадион в контрола срещу Ювентус

Домът на Уест Хем вече няма да бъде „Болейн граунд“. „Чуковете“ играха 112 години на този стадион, но от новия сезон се местят на 60 000-хилядния Олимпийски стадион, който беше построен за Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

Първият мач на лондончани ще бъде срещу италианския колос Ювентус на 7 август. Двукратните европейски шампиони идват в Англия, за да изиграят първия си мач срещу Уест Хем.

„Ще бъде привилегия да срещнем един от най-силните клубове в световен мащаб на откриването. И те, също като нас, са отбор с традиции и ще бъде хубаво заедно да напишем история“, сподели мениджърът на Уест Хем Славен Билич, който изрази своите надежди това да не е единственият път, в който отборът му се изправя срещу най-добрите в Европа.

„Започваме едно пътешествие за превръщането на Уест Хем в отбор, който да може да се противопоставя на най-добрите“, добави хърватският мениджър.

Лондонският отбор е на 8 точки от това да играе в Шампионска лига и има да изиграе още 4 мача до края на кампанията, два от които са срещу Арсенал и Манчестър Сити. Зад тях обаче дебнат отборите на Ливърпул и Саутхемптън, които са съответно на една и две точки зад „чуковете“.

Новините

Най-четените