Анри знае как Арсенал да победи Барселона

Легендата на Арсенал Тиери Анри, който прекара и три сезона на „Камп Ноу" обясни, че ако британският тим иска да успее срещу каталунците, то „трябва да жертва част от атакуващата игра".

Според Анри, битката на Арсенал с Барселона не е толкова безнадеждна, колкото изглежда на пръв поглед с оглед представянето на двата отбора от началото на сезона.

Във Висшата лига Арсенал е един от отборите, които доминират в притежанието на топката и това лежи в основата на игровата им стратегия, но сега Анри предупреди, че това трябва да се промени срещу Барселона.

Тук французинът се размина с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който обяви, че британците ще „натискат и атакуват" Барселона утре вечер.

„В Арсенал трябва да приемат, че в хода на мача ще притежават топката в едва от около 30% от времето - обясни Анри. - Това означава, че футболистите на Арсенал трябва да са изключително ефективни, когато топката се озове у тях.

„За да има Арсенал шансове за успех, целият тим трябва да действа в перфектна координация в защита, фланговите играчи трябва да са по-активни в отнемането на топката, а крилата ще трябва да се връщат до половината на Арсенал, за да помагат за изнасянето на топката. Това е начинът да се спечели срещу Барселона. Или поне да имаш някакъв шанс."

Новините

Най-четените