Играчите на Челси искат Хидинк да остане

Халфът на Челси Джон Оби Микел заяви, че „99% от играчите на клуба" искат временният мениджър Гуус Хидинк да остане начело на тима и след края на сезона.

Холандецът, който е личен приятел на собственика на Челси Роман Абрамович дойде през декември, за да замести уволнения Жозе Моуриньо и от самото начало беше ясно, че трябва да изкара до края на сезона. Хидинк вече води веднъж Челси и през 2009 спечели с тима Купата на ФА, пак като временен мениджър.

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне и селекционерът на Италия Антонио Конте са сочени като основните фаворити за поста на Хидинк, но Микел поднесе изненадата с твърдението, че холандецът е фаворитът на играчите.

„Ясно е, че решението е на собственика и на борда на директорите, те ще изберат новия мениджър на Челси - обясни Микел. - Но ако говорите с играчите, 99% от тях ще ви кажат, че искат Хидинк да остане. Ние сме щастливи с него, играем добре и се надяваме, че това ще продължи.

„Не знаем дали Гуус иска да остане, но ще е хубаво да стане, атмосферата в тима сега е много по-добра, няма напрежение и нещата се получават."

Микел беше един от тези, които имаха проблеми с Моуриньо преди уволнението на португалеца, като нигериецът дори призна, че двамата изобщо не са си говорили.

Новините

Най-четените