Да се скараш с Моуриньо е лоша идея

Жозе Моуриньо владее до съвършенство умението да прехвърля напрежението в чуждия двор. Тази тактика му донесе редица успехи в големите битки срещу съперниците на вътрешната сцена и в евротурнирите, но напоследък ситуацията се промени.

Португалският тактик няма как да притиска опонентите, след като не успява да подреди собствената си къща.

"Още един слаб мач и пускам децата", закани се Моу след поредната неудача и 2:2 при гостуването на Нюкасъл през уикенда.

А следващият слаб мач за "сините" не закъсня.

Няколко дни по-късно Жозе се провали срещу бившия си отбор Порто в Шампионската лига.

Отбраната на англичаните отново бе най-слабото звено, но като цяло нивото на отбора бе много под възможностите му.

Еден Азар остана на пейката срещу "драконите" и се появи в игра по-малко от половин час преди края.

Белгиецът, който миналата година постоянно бе сравняван от Моу с Кристиано Роналдо и Лионел Меси, изглежда, че е поредният, попаднал на мушката му.

"Има два вида шампиони. Едните, които печелят всичко. И другите, които губят всичко. Много е трудно всяка година да си шампион, но можеш да бъде постоянен шампион с начина си на поведение. Това е проблемът, който Челси има сега.

Трудно е да се спечели едновременно и Висшата лига, и Шампионската лига. Но ние можем да го направим. Имам отлични футболисти, които са страхотни хора. Но няма недосегаеми", сподели португалеца след Нюкасъл и дойде време и за Азар да разбере, че не е недосегаем.

Но вътрешните конфликти не са нещо ново за Моуриньо.

Във всеки от отборите, които водеше след Порто рано или късно излизаше "на нож" с някой от играчите си. И им доказваше, че не могат да спечелят войната с него.

Друг е въпросът, че рано или късно отровената обстановка костваше неминуемо и главата на треньора, но не и преди да запрати в ъгъла поредния непокорен бунтар.

Като цяло да се скараш с Жозе Моуриньо не е добра идея, а в галерията ви предлагаме обзор на играчите, които имаха противоречия с мениджъра.

Новините

Най-четените