Последни капки лятна кръв за английските хищници

Арсен Венгер вече е под обстрел, а са изминали едва три кръга от началото на първенството. Френският мениджър на Арсенал неизменно попада под приятелски огън през последните сезони, но обикновено това става в далеч по-напреднала фаза на сезона.

Обикновено кризите се задълбочават, когато започнат контузиите, а вълната на недоволството се отприщва със загуба от някой от преките конкуренти.

През декеври 2013-а поражението с 3:6 като гост на Манчестър Сити бе "заобиколено" с равенства у дома с Евертън и Челси и загуба от Наполи в Шампионската лига.

Малко по-късно дойде 1:5 на "Анфийлд", което повлече крак за домакински провал срещу Байерн и загуба от Стоук Сити.

0:6 от Челси на "Стамфорд Бридж" вкара Арсенал в серия от домакински равенства със Суонзи и Манчестър Сити, тежко 0:3 като гост на Евертън и равенство с Уигън за ФА къп, в което все пак бе измъкната победа след дузпи.

Но Венгер знае как да се измъква от сложните ситуации и това е причината да се задържа на поста вече почти две десетилетия.

Трудното начало на шампионата обаче неведнъж е коствало скъпо на Арсенал и колкото и да са добри сериите след това, не стигат за наваксване и атакуване на титлата. Така е вече 11 години.

Именно в средата на миналото десетилетие се скъса нишката, която свързваше "топчиите" с битката за първото място.

Отборът има изпълнители, често играе привлекателен футбол и на практика може да победи всеки, но липсват лидери, бойци и постоянство.

"Къде са хората като Патрик Виера, Жилберто Силва, Еду, Киоун, Сол Кембъл, Тони Адамс?", попита Гари Невил, който гради кариера на един от най-уважаваните анализатори на Острова.

И бившият капитан на Манчестър Юнайтед улучи право в десетката. Присъдата "Арсенал не може да стане шампион с тези футболисти" е доста тежка за привържениците на отбора, но пък е самата истина.

Трудно е да се повярва, че Венгер ще бръкне дълбоко в клубната каса в оставащите няколко дни до края на трансферния прозорец, но с натиска от трибуните и критиките в пресата сериозен трансфер на "Емиратс" съвсем не е изключен.

Големите риби на Острова бяха активни през лятото, но не само Арсенал се нуждае от още "свежа кръв".

В галерията ви представяме от какво се нуждаят английските клубове и какво могат да предприемат до края на трансферното лято.

Новините

Най-четените