Хашиш в Амстердам

Холандия преди голямо първенство. Жадна за изява, надъхана от още по-нетърпеливите си фенове и звезди, които се борят за мястото си в титулярния състав. Има ли по-неприятен момент да идеш на гости на оранжевите?

България ще е спаринг на „лалетата" в Амстердам в събота вечер от 21 часа, само 13 дни преди старта на европейското. На това първенство Холандия отива като един от трите големи фаворита, редом с Испания и Германия. С ореола на вицешампион на света, стигнал на няколко сантиметра от златната купа в ЮАР, ако не бяха пропуските на Робен на финала.

Искахме силни контроли, ето ги! България за 3 дни ще срещне Холандия и Турция, като южните съседи също са надъхани да се доказват заради пропуснатото европейско. Там има смяна на поколенията, освен това мачът ще е в Австрия, където, няма съмнение, турците ще са домакини пред надъхана и войнствена публика.

И двата мача са притеснителни откъм краен резултат. С оглед на класата на нашия тим всичко освен чувствителни загуби ще е успех. Това е реалистичният поглед.

Ето го и оптимистичният. Любо Пенев е позитивът, който трябва да ни помогне по пътя към изграждането на новия тим. Селекционерът сякаш излъчва увереност, която би трябвало да докосне и играчите му. Любо вече обяви, че не се страхува от контроли и с най-силните на света. Така и трябва да бъде, въпреки че при една тежка загуба истерията е гарантирана. Нищо, че контролите са затова - да изпробваш, да те понабият дори, но да си готов и силен за истинските мачове.

Но ето го и погледът на черногледият, но и вече навикнал запалянко. Ето един вероятен, примерен състав от Колев (Черноморец), Иванов (Партизан), Бодуров (Литекс), Бандаловски (ЦСКА), Дяков (Лудогорец), Занев (Литекс), Миланов (Литекс), Генчев (Лудогорец), Попов (Газиантеп), Манолев (ПСВ) и Гъргоров (Лудогорец).  Познавайки стила на Пенев, нищо чудно да играем без деветка и с Бадема на върха на атаката.

Сложете на кантара тези 11, които общо нямат 100 мача в националния, а и с две изключения играят в родното първенство, и бутнете от другата страна на везната това: Стекеленбург (Рома), Ван дер Вил (Аякс), Хейтинга (Евертън), Матийсен (Малага), Анита (Аякс), Ван Бомел (Милан), Строотман (ПСВ), Каут (Ливърпул), Снайдер (Интер), Робен (Байерн), Ван Перси  (Арсенал). Това е примерен състав, който, надяваме се, няма да излезе срещу нас в пълния си блясък.

Холандците са нанизали 34 гола в квалификациите, ние вкарахме ... 3. Ето затова в главата на запалянкото се блъскат апокалиптични варианти и сценарии, когато имаме да играем контрола с такъв съперник. Да не ни напушат с хашиш и 5-6 гола тия холандци, мамка му...?!

Любо е прав - от какво да ни е страх? Ясно е, че те са по-качествени и са фаворит. Но пак не е приятно да те бият с много. И не загубата би тежала, а фактите, че надежда отникъде взорът не види. След някакво 1:1 с Унгария у нас се надигна еуфория как играл отборът. Стига, унгарците са по-зле и от нашия хал, не са виждали първенство от 1986-а. Истината е, че в момента сме я докарали дотам, че звездите на отбора да са резервата в ПСВ Манолев, който не е мръднал в развитието си вече 3 сезона, както и Попето, който пък така и отива към вегетиране в средняшкия турски Газиантеп. А, да - и вратарят, който не може да се отърси от имиджа си, а и май в развитието му има сериозна ръчна спирачка.

Започнахме миналите квалификации с капитана на Астън Вила, звездата на Болтън, защитник на Лестър и голмайстор от Парма. И с надеждата да можем да разчитаме и на топреализатора на Висшата лига. Сега имаме Манолев и Попето. И един печащ се на слънце Бербатов, който явно преценява, че е  губене на време да играе в националния.

С това разполагаме, това трябва да преглътнем. Остава ни един Любо, който опитва да придаде спокойна и професионална осанка на един неприемливо слаб отбор. Дано успее. Защото квалификациите наближават и в тях ни чакат Италия, Дания и Чехия. В сегашното състояние на нашия отбор, те със сигурност благодарят на жребия, че им прати България.

#1 Бобо 26.05.2012 в 15:06:22

Дидро, добре ги редиш, май си хай само като чуеш мариуана и Холандия. Чакай топката е кръгла , чудеса може и да не стават, но игра може да се завърже и без да си пафнал 1-2 цигарки в Амстердам!

#3 Bobby_gBG 27.05.2012 в 00:58:02

Въпреки че Холандия ни играха с пълни резерви, колкот да ги потренират, пак браво за победата!

#4 Bobby_gBG 27.05.2012 в 01:00:16

Имаха всичко на всичко 4 титуляра, важното е правилната игра на нашите.

#5 bull 27.05.2012 в 09:52:51

Да не би ван Бомел, Матайсен, Хейтинга, ван дер Вийл и Найджъл де Йонг да се водят резерви вече? Да не говорим за Снайдер, ван Перси, ван дер Ваарт и Хунтелаар... Реално холандците играха сигурно на 50% от възможностите си (ако не и по-малко), но това е нормално. Първо, защото излизат с такава нагласа, съперникът им не е от тяхната черга. Второ - предстои европейско първенство и е нормално да пестят повече сили. Все пак победата е много важна за нас и за нашето самочувствие, не всеки ден можеш да биеш световния вицешампион и то на неговия стадион. ;)

#6 Оня Дето Го Трият 27.05.2012 в 09:53:45

Мдааам, царе сме на правилната игра......в контролите Аре сега право в Син Сити на разбор

#7 Оня Дето Го Трият 27.05.2012 в 09:58:53

Булл Моето (футболно) самочувствие щеше да е високо ако ние отивахме на Европейско, а не като правим мизерии ма разни велики футболни сили на техен терен Обаче това си е - комплексирана нация с комплексирани футболисти и комплексирани фенове - за кво да се потиме по разни първенства, като може да биеме някой в контрола и после да си гледаме мачовете в Син Сити, докато ония будали се потят по терените Хич не са глупави Божинов и компания, шъ знаиш

#8 Nobody_special 29.05.2012 в 13:25:35

Аре аре баш си ги яздихме професионално и момчетата си играха много кадърно евала на Пенев(абе има си го тренерското не мое се отрече),пък холандците без тия извинения играха си баш със сичките прехвалени звездички само,че си мислеха че сме некви пълни гъдулки и ше се надупим ей така,щото лалета били европейски и световен шампион...ама за малко и то няколко пъти

Новините

Най-четените