Ювентус не прости на Интер

Ювентус може отдавна да стана шампион на Италия, но не спира с победите. Бианконерите обърнаха Интер 2:1 и оставиха шансовете на нерадзурите за Лига Европа съвсем малки. Шампионите показаха, че не случайно доминират в Серия А. Дни след като отстраниха Реал и дни преди финала за Купата на Италия срещу Лацио, бианконерите изиграха отличен мач.

Интер се нуждаеше от точки в битката за попадане в евротурнирите. Хората на Роберто Манчини поведоха в 9-ата минута. Брозович стреля, Икарди отклони топката и тя спря в мрежата на Юве - 1:0.

Интер бе близо да направи резултата по-голям. Шакири удари греда, а Брозович се разписа, но попадението бе отменено.

Старата госпожа изравни малко преди паузата. Матри надбяга Видич при един пас назад на Медел и спечели дузпа за своите. Клаудио Маркизио изпълни точно от бялата точка за 1:1. Малко преди края на срещата Алваро Мората вкара за крайното 2:1. Той се възползва от грешка на вратаря Ханданович.

Интер остана 8-и с 52 точки и изостава на 3 от петия Фиорентина.

В друг мач от кръга Лацио победи с 1:0 Сампдория като гост и направи важна крачка към директно класиране в Шампионска лига. Орлите излязоха втори с 66 точки - 2 повече от Рома. Сампдория пропусна половин дузина чисти положения за гол. Лацио обаче бе точен в 54-ата минута и спечели. Разписа се Джентилети след корнер.

Сампдория остана с 54 точки и също не е сигурен за мястото си в Европа.

Новините

Най-четените