Най-бруталните счупвания във футбола

Бранителят на Манчестър Юнайтед Люк Шоу претърпя ужасяваща контузия по време на двубоя с ПСВ в първия кръг от Шампионската лига.

„Червените дяволи“ загубиха гостуването си Айндховен с 1:2, впъреки че повдоха в резултата с гол на бившия „филипс“ Мемфис Депай.

Шоу получи травмата още в 15-ата минута при един шпагат на Ектор Морено в наказателното поле на ПСВ. Влизането на играча на домакините бе чисто, но със задния си крак Морено влезе в опорния на Шоу и от това се получи счупването.

Манчестър Юнайтед вече излезе със съобщение, в което се казва, че Шоу вече е претърпял операция в Айндховен. Очаква се бранителят на „червените дяволи“ да е извън терените около шест месеца.

А сезонът започна много добре за Шоу, който очакваше двубоя с ПСВ с такова нетърпение.

Ектор Морено се извини за постъпката си. „Знам колко лошо е. Самият аз бях в същата ситуация по време на Световното първенство и знам, че е лошо“.

Морено счупи крака си по време на Мондиал 2014 в мач на Мексико срещу Холандия.

„Докато беше в съблекалнята, беше с кислородна маска. Плачеше. Много е трудно за момче, което на 18 години идва в Манчестър Юнайтед. Изкарва много труден първи сезон, след това – играе фантастично през този – а сега се случва това“, каза Ван Гаал след мача.

Новините

Най-четените