Край на примирието: Меси срещу Роналдо, Епизод VII

Меси срещу Роналдо в седми сезон.

Героите в този сериал са едни и същи. Обикновено...

С леки нюанси, когато главната роля иззема някой симпатичен брадясал тип от лошите (които си харесваме за добри) - например Атлетико и Чоло Симеоне преди 2 сезона.

Примера дивисион стартира с добре познати фаворити - Барселона и Реал. Водени от двамата супергерои на съвременния футбол, колосите ще имат нова епична битка. Лятното им примирие с паузата в първенството приключи, оръжията пак дрънкат.

Откакто Роналдо понесе знамето на Реал в този поход, победите обикновено са за конкурента му. Барселона има 4 титли, Атлетико една и за Кристиано и "белия балет" остана също само едничка.

Барселона е кралят. Требълът от миналия сезон смразява кръвта на съперниците и букмейкърите вече направиха отбора фаворит да защити титлата си и в Испания, и в Европа.

Но. Това "но" е важно.

Барса остана без двама от стълбовете на железния си гръбнак - Шави и Педро. Засега замяна няма, тъй като до 1 януари каталунците не могат да картотекират играчи.

Програмата е кошмар с гостувания на всички топ отбори преди Нова година.

Реал дебне, презареден след сезона, който обещаваше толова много до февруари, а се срина като купчина карти за игра. С няколко силни нови попълнения на ключови позиции (Данило, Ковачич), макар и без зрелищна звезда на трансферния пазар, Мадрид усеща, че това може да е неговият сезон.

Любопитно е как Рафаел Бенитес ще овладее съблекалня, в която звездите са толкова много.

Никога досега испанският треньор не е бил в такава компания, а е майстор в извличането на максимума от средни и добри играчи.

Атлетико не бива да бъде подценяван. Джаксон Мартинес ще даде голове, но и досега отборът показа, че е изключително солиден и психически готов за битки с грандовете.

Треньорът Чоло Симеоне е богатство, той за първи път разруши двуполюсния модел на Барса и Реал с титлата си през 2014-а, от... времето на Бенитес, който пък стана два пъти първи с Валенсия през 2002 и 2004-а.

Добавяме Валенсия и Севиля и имаме великолепна петорка от отбори на ниво - водещи в Европа.
Това е Примера.

Малко като в сериал, тук славата е основно за двамата главни герои. Но все се намира по някой "guest star", който да опита да открадне шоуто.

А то е гарантирано.

И не се обзалагайте, че ще е изцяло с познат и прозаичен край.

Новините

Най-четените