Големите сделки в последния ден от трансферния прозорец

Летният трансферен прозорец в топ първенствата на Европа затвори. До ранните часове на четвъртък европейските отбори извършваха последните си трансферни сделки поне до зимата.

За разлика от миналата година, през тази възможността за пращане на играч под наем също приключи на 31 август.

В същото време вървяха и редица слухове, които се оказаха неверни, а някои считани за сигурни сделки се провалиха.

Ето кои трансфери останаха неосъществени:

В Германия писаха, че Юлиян Дракслер иска да напусне Волфсбург, а ПСЖ е готов да извади 75 млн. евро за германския полузащитник. Това така и не се случи.

Секс Фабрегас остава в Челси, макар че се спекулираше за интерес от доста клубове, включително Милан. Испанецът засега е резерва при Антонио Конте в Челси.

Спряганият за Барселона Пауло Дибала отхвърли възможността за трансфер: „Сметнах, че е правилно да остана в Торино. Не бих искал да съм четвърти избор там.“

Тотнъм предложи 45 млн. евро на Шалке 04 за 20-годишния атакуващ полузащитник Макс Майер, но офертата беше отхвърлена.

Аксел Витсел беше готов да премине в Ювентус и трансферът се смяташе за сигурен. Белгийският национал се договори с "бианконерите" и премина успешно медицински тестове. Зенит обаче първо поиска по-висока сума от първоначално договорената - 17 милиона евро, а след това отказа да подпише договора, докато не намери заместник на своята звезда три часа преди края на трансферния прозорец.
Руснаците пратиха документите на халфа твърде късно и нямаше време те да бъдат оправени.
Така Витсел ще остане в Зенит, а Ювентус няма да се сдобие с класен заместник на Пол Погба, поне засега.

Интер искаше Щефан Лихтщайнер, но Ювентус не желаеше да го дава на свой пряк конкурент и предпочиташе да го прати извън Италия, като Борусия Дортмунд и Монако имаха интерес към 32-годишния халф-бек. Договорът на Лихтщайнер изтича в края на сезона, а засега той е резерва на Дани Алвеш и остава в Юве.

А коя сделка се провали в България?

Нападателят на Левски Венцислав Христов можеше да премине в руския Урал, но трансферът пропадна, тъй като Христов не успя да договори личните си условия.

В галерията може да видите най-големите сделки, които бяха финализирани в последния момент.

Новините

Най-четените