Джибрил Сисе окончателно спря с футбола, ще става DJ

Джибрил Сисе официално обяви края на кариерата си.

Френският нападател първоначално се отказа от футбола през 2015-а, след като претърпя операция на бедрото, но след това обяви завръщането си. След като не успя да си намери отбор обаче, 35-годишният Сисе реши да каже „стоп“.

Сега, французинът ще се насочи към други сфери, като това да бъде DJ, продуцент и консултант.

„Обичах да бъда футболист и досега футболът беше животът му. Имах желание да продължа да играя, но трябва да призная, че с футболът всичко приключи.

Започнах обаче да изпитвам същата страст към музиката и модата. Ще се посветя на кариерата си като DJ, продуцент и консултант, както и за развиването на собствената си марка дрехи“, каза Сисе пред Yahoo Sport.

„Благодаря на всички за подкрепата, приключението продължава в новия живот. Лъвът никога не умира.“

Сисе игра за различни отбори през кариерата си. Пътят му тръгна от Арл през 1997 г., достигна пика си в Ливърпул, където игра между 2004 и 2007 г., след което премина през още няколко отбора, сред които Марсилия, Съндърланд, Лацио и Кубан, а последният отбор, за който игра, бе Сент Пиероаз.

Постоянните и често брутални контузии попречиха на Джибрил Сисе да доразвие докрай таланта си и да постигне повече успехи. В кариерата си френският нападател спечели по веднъж Шампионската лига, Купата на УЕФА и ФА Къп с Ливърпул, а през 2010 г. направи домашен дубъл с гръцкия Панатинайкос.

Новините

Най-четените