5 жестоки удара, които ще понесе Ливърпул, ако не се класира за ШЛ

Последните 7 мача илюстрират перфектно противоречивата кампания на Ливърпул. Мърсисайдци спечелиха четири двубоя като гости и на три пъти не успяха да победят у дома.

Две точки от срещите с Борнемут, Кристъл Палас и Саутхемптън на "Анфийлд" някак не кореспондират с амбициите на "червените" да се завърнат в Шампионската лига.

Тимът на Юрген Клоп успя да се задържи в Топ 4 и победа у дома над Мидълзбро ще му гарантира място в най-комерсиалния турнир за първи път от 2014 г.

Боро вече изпадна, но това не означава, че няма да даде всичко от себе си, за да разочарова феновете на "Анфийлд".

А както отбелязахме, мърсисайдци са меко казано неубедителни на свой терен срещу по-непретенциозните съперници.

Миналата година по това време Ливърпул бе на 45 минути от това да се класира за Шампионската лига, но се огъна във финала на Лига Европа срещу Севиля в Базел.

Тимът на Клоп загуби и битката за трофея от турнира за Купата на Лигата. Затова може да се обобщи, че под ръководството на германеца "червените" се превърнаха в специалисти по огъване в най-важните моменти.

И никой не си прави илюзиите, че последната крачка към лигата на богатите ще е лесна.

Провал срещу Мидълзбро ще е равносилен на катастрофа, а в галерията ви представяме 5 от най-тежките удари, които ще понесе английският гранд, който не е ставал шампион от сезон 1989/90.

Новините

Най-четените