Ван Перси: Може би ще трябва да си тръгна

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси призна, че не е сигурен, че има бъдеще в клуба, тъй като навлиза в последната година от договора му с отбора.

Холандският национал току-що приключи най-слабия си сезон във Висшата лига в последните пет години, в който отбеляза само десет гола и имаше проблеми с формата и физическата подготовка - неприятна изненада за мениджъра на клуба Луис ван Гаал.

Ван Перси призна вчера, че се намира в трудна ситуация, но обясни, че иска да остане в Юнайтед, най-малкото защото не иска да сменя града и училището на децата си.

„Трябва много внимателно да преценя ситуацията - заяви холандецът. - Същото правят и шефовете на клуба. Трябва да реша какво искам да се случва оттук нататък. Ако нещата се влошат, то през следващия сезон няма да играя често, което не е идеалната ситуация, като се има предвид, че следващото лято е Евро 2016.

„Ситуацията е странна и трудна за мен. Това е нещо ново, което не ми се е случвало досега. Но при всяко подобно решение трябва да мисля за семейството ми и децата ми. Тук съпругата ми и децата ми са щастливи, това също трябва да бъде взето под внимание, когато решавам бъдещето си."

През сезона Ван Перси беше често критикуван за изявите си, но холандецът е наясно, че това е нещо нормално.

„Манчестър Юнайтед е звяр с две лица - образно обясни Робин. - Това е най-популярният клуб в света, както сред феновете, така и сред медиите. Трябва да се справя с това. Направил съм избора си и трябва да понеса последствията."

През сезона Ван Гаал успя да изненада специалистите като пускаше Ван Перси в игра за младежкия отбор, където ритат „резервите", но нападателят призна, че на няколко пъти сам е искал това от мениджъра.

„Добре дошли в света на големите - допълни с усмивка нападателят. - В един момент просто отидох при треньора на втория отбор и попитах дали мога да се включа. Той говори с Ван Гаал и ми каза, че за мен винаги има място в отбора.

„Така играх през второто полувреме срещу Лестър, след това и срещу Фулъм. И до Лондон пътувахме не с влака, а с автобус. Това ни отне пет или шест часа заради трафика, често просто седяхме на едно място и чакахме пътят да се отпуши. Но в крайна сметка играх 80 минути и мисля, че се справих добре.

„Слуховете за играчите на Юнайтед са много и се появяват постоянно. Ако вярваме на тях, то трябва да очакваме, че в клуба ще дойдат 35 нови нападатели и ще си тръгнат 40. Но аз все още не знам какво ще стане с мен."

Новините

Най-четените