Сити ще търси реванш за Монако и историята срещу Ливърпул

Манчестър Сити приема Ливърпул в дербито на 29-ия кръг във Висшата лига.

Това не е любимият съперник за „гражданите“, които загубиха последните четири сблъсъка с Ливърпул във Висшата лига.

Последният успех за Сити срещу „червените“ датира от началото на сезон 2014/15.

Тимът на Пеп Гуардиола отпадна от Шампионската лига след загуба с 1:3 през седмицата и имайки предвид 10-точковото си изоставане от лидера Челси, единственият шанс за трофей за Сити остава ФА Къп, където на полуфинала ще гостува на Арсенал.

Ако приемем, че титлата е решена, битката за местата в топ 4 обаче, е далеч от приключила.

Сити има равни точки с втория Тотнъм – по 56 т. – и аванс от само една пред четвъртия Ливърпул, който е и с мач в повече. При победа в дербито „гражданите“ почти сигурно ще си осигурят участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

И докато Гуардиола няма кой знае какви проблеми преди сблъсъка, Роберто Фирмино и Джордан Хендерсън са под въпрос за Ливърпул и отново всички погледи ще са вперени към Филипе Коутиньо.

В началото на март „червените“ спечелиха последното си голямо дерби – с 3:1 срещу Арсенал – но на „Етихад“ ще е по-трудно

Интересно е, че последните две поражения за Сити във Висшата лига дойдоха от двата отбора от град Ливърпул. В края на годината „червените“ спечелиха с 1:0 на „Анфийдл“, а в средата на януари Евертън разби „гражданите“ с 4:0 у дома.

Време ли е за реванш и Сити най-накрая да спре поредицата си от загуби срещу Ливърпул?

Прогнози за дербито и за останалите мачове от 29-ия кръг във Висшата лига може да видите в галерията.

Новините

Най-четените