Последният мач на една суперзвезда

Дидие Дрогба изигра последния си мач. За свое нещастие, го загуби.

Котдивоарецът не успя да помогне на своя Финикс Райзинг във финала за Купата на USL (второто ниво в САЩ и Канада) и загуби с 0:1 от Луисвил Сити. Единственото попадение в двубоя бе дело на Люк Спенсър в 62-рата минута.

Дрогба отбеляза три гола в три мача, включително и страхотно изпълнение от свободен удар, с които помогна на Финикс да достигне финала, но не успя да ознаменува последния двубой в кариерата си с нов гол и нов трофей.

Бившият нападател на Челси обяви през март, че ще спре с футбола след края на настоящия сезон и ще сложи край на кариерата си, която премина през отборите на още Льо Ман, Гингам, Марсилия, Шанхай Шенхуан, Галатасарай и Монреал Импакт.

В кариерата си 40-годишният котдивоарец спечели на четири пъти титлата във Висшата лига, още четири ФА Къп и три пъти Купата на лигата. Вдигна трофея от Шампионската лига с Челси, стана и шампион на Турция с Галатасарай.

Отбеляза 300 гола в 685 мача, играейки на три различни континента в клубната си кариера. Дрогба е и топ стрелецът за родината си Кот д‘Ивоар с 65 попадения в 105 мача с националната фланелка.

Край на една наистина легендарна кариера, омагьосала фенове по целия свят.

Новините

Най-четените