14 топ нападатели на път към Висшата лига

Голмайсторите винаги са на мода. И се котират най-високо на пазара.

През януарския трансферен прозорец обаче те ще бъдат още по-търсени от обикновено. Много от клубовете в английската Висша лига отчаяно се нуждаят от допълнителна мощ в атака. И са готови да похарчат доста пари за качествени попълнения.

Манчестър Юнайтед например продължава да се мъчи пред вратата на съперника. Арсенал очевидно не може да разчита единствено на Тио Уолкът и Оливие Жиру. Тотнъм издирва надеждна алтернатива на Хари Кейн. Диего Коста затъна в блатото заедно с Челси, а Жозе Моуриньо няма доверие в Лоик Реми и Радамел Фалкао.

Кесиите вероятно ще развържат дори отборите от дъното на класирането. Причината се крие в гигантските траншове от парите за телевизионните права.

От следващия сезон влиза в сила рекордната сделка - 5,136 млрд. паунда за три години. Увеличението е с близо 70% спрямо сегашния договор. Така че оцеляването във Висшата лига е въпрос не само на престиж, но и ще донесе солидна финансова инжекция.

Водещите нападатели винаги се свързват с евентуален трансфер на Острова. Нека разгледаме 14 потенциални цели върху радарите на английските клубове. Ще ги намерите в галерията.

Новините

Най-четените