Ютията е отлепена, но токът е слаб

България очаквано стигна до три точки при гостуването на Малта - 2:1.

И, пак очаквано, това стана с бой и драма, защото домакините все повече не са футболно джудже. Показаха го и срещу Дания (1:2 в петък), и срещу нашите.

От друга страна българският отбор показа, че е трудно да се мотивираш от съперник Малта на ниво "Италия", а и синдромът силен - слаб мач в поредици е класически за националите.

Бяхме го позабравили при Любо Пенев, но - явно генът си е ген. Селекционерът казва, че ютията е отлепена от дъното, но е очевидно, че не стига токът.

Изборът на играчи е ограничен, а и силите на най-добрите от тях стигат за равенства срещу силни съперници. А трябват победи и точки.

Малтийците удариха две греди, преди българите да си вземат своето в мача. Головете ни дойдоха от Радослав Димитров и Емил Гъргоров, по един в двете полувремена.

Отборът на Любо Пенев бе подкрепян и от гласовита агитка в Ла Валета и сякаш атмосферата около него е по-скоро позитивна и в тежките мигове.

Дори мъката с 2:1 в Малта е приета с положителен знак.

Това отношение контрастира с негативизма, който посрещаше дори сносни игри на тима в предишни квалификации - имиджът на националите бе зацапан.

Сега чувахме скандирания от българската агитка в Ла Валета дори, когато малтийците ни застрашаваха, а нашите очевидно не играеха,както могат.

Пенев бе направил 3 промени след усилието в Палермо (0:1 в петък) и  отборът имаше ясна цел.

Толкова напрежение обаче в играта не бяхме виждали в нито един квалификационен мач от тази кампания.

Три точки, без да се държи особено много на стила, иначе налаган от селекционера.

Те ни доближаваг до целта, но светват и алармената лампичка, че трябва да се внимава във всеки един двубой.

Спечелихме и вадим калкулаторите. Трябва ни задължителна победа над Армения, а и над Чехия, за която май всичко свърши.

Но - нищо не е свършило, преди да приключи наистина. Двете победи са задължителни и, защото можем да останем най-слаб втори тим и да отпаднем от баражите.

13-те ни точки са малко, с 19 можем да мислим за плейоф. Там сметките са сложни, не се взимат предвид и резултатите срещу последния тим в групата (6 точки от Малта).  В момента имаме най-слабите показатели от вторите тимове в групите, защото реално имаме 7 точки.

До крайната калкулация има време. В септемврийските двубои взехме три точки, но остава усещането, че трябваше да са поне четири.

Битката продължава.

 

#1 Оня Дето Го Трият 11.09.2013 в 08:29:51

"...В момента имаме най-слабите показатели от вторите тимове в групите, защото реално имаме 7 точки...." В момента имаме най-слаби показатели, защото миналата година празнувахме всеки Х, като нещо повече от победа. И да не се повтарям, ама тия които обръщахме внимание, че Х-а си и Х, а ще са нужни победи за точки, бяхме наричани хейтъри. Сега Дания е твърдия фаворит за второто място, а за нас остава познатото "Много сме добри, ама нещо късмет нямаме, малко не достигна".

#2 vanko 11.09.2013 в 11:02:08

ХАХАХАХАХА! Оня - галфонЯяяяя, къде си бе, безделник??? Пак ли цивриш предварително за нещо, което още не се е случило? Преди 1 година, като доказан форумен мажорет, цвилеше безгласно как отбора пак ще се провали. Сега сме втори, на две крачки от бараж и ти пак си незадоволен! Ти колко гола вкара на Чехия и Дания???

#3 Оня Дето Го Трият 11.09.2013 в 11:19:43

На какви 2 крачки от бараж си пък ти бе, да не си ляво крило в националния, та и ти за бараж се гласиш? А отбора почти се е провалил, щото сметките показват, че дори 2 победи докрая май ще са недостатъчни, защото сме най-слаб втори отбор от всички групи, а останалите втори още сега имат по 3-4 точки пред нас. Оня ли е виновен, че има профани като тебе?

#4 Оня Дето Го Трият 11.09.2013 в 11:22:15

Само за размисъл: http://topsport.ibox.bg/news/id_491968016 Да не кажете, че Оня не ви е предупредил

#5 SilvioGesell 11.09.2013 в 12:47:11

Унгария, която е пред нас с общо 11 точки, реално до края има мачове с последния от групата и гостуване на Холандия. Въпреки, че Холандия се класира, за мен Унгарците са в по-незавидна позиция за момента. Исландия също тепърва има мач с последния в групата с Норвегия. Ако нашите си бият двата мача до края, наистина ще е малшанс да не се класират за баражите.

#6 vanko 11.09.2013 в 13:23:57

Тази "таблица" на вторите отбори я развяват по всички сайтове и един не я провери - сбъркана е! http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/europe/standings/index.html Исландия има ОБЩО 13 точки, но вече са играли един мач с Кипър (последния отбор) - значи се зачитат 10. Ще играят още един + гостуване на Норвегия. В група Д нещата също са завързани, като Румъния има най-добри шансове (като оставащи мачове) и за момента са с нашите точки

#7 SilvioGesell 11.09.2013 в 13:51:18

Исландия си има 13 точки, понеже мача с Кипър го загубиха

#8 vanko 11.09.2013 в 14:03:48

Уф, моя грешка. Извинявам се за безпокойството Вероятността да не са втори, обаче, е по-голяма.

#9 Оня Дето Го Трият 11.09.2013 в 14:15:42

Бастун, а сега кажи че Оня ти е виновен дето хем не разбираш, хем се изказваш А иначе първо не ми е ясно как ще вземем 6 точки от 2 мача и второ отсега се почнаха оправданията, че щяло да е малшанс да сме последен втори. Това какво означава - че останалите 8 втори отбора са се класирали единствено на късмет, а само ние сме заслужавали ли? Дееба тоя пуст късмет дето все не бяга

#10 vanko 11.09.2013 в 14:41:46

Мрънкялник, аз грешки правя и си ги признавам, за разлика от теб... Оправдания има само в кълбовидния израстък на раменете ти Кой се оправдава и за какво??? И като не можеш да си представиш 6 точки от 2 мача, значи не може да стане Говедото си е говедо...

#11 Оня Дето Го Трият 11.09.2013 в 15:01:29

Нека ги вземат точките, стискаме им палци. Само припомням на тиквите като теб, че от миналата година им пееме как хиксовете не са победи и накрая точките няма да стигнат. Сега вече нагледно може да видиш че натам вървят нещата, но това че си бил тъп и навремето и сега, спокойно може да го оправдаеш като псуваш по Оня или се измъкнеш с традиционното "нямахме късмет" Всички други се класират само с късмет ше знаеш

#12 Борката 11.09.2013 в 16:09:32

Мое сте безделници ама не сте без празници. Ще бием чехите на путкин ден!

Новините

Най-четените