4 ключови битки, които ще решат финала Франция - Хърватия

Денят на големия финал дойде.

Днес Мондиал 2018 приключва с двубоя между Франция и Хърватия, който ще определи шампиона на планетата за следващите четири години.

Два са основните въпроса, които висят със страшна сила преди първия съдийски сигнал: доколко уморени са хърватите и доколко "петлите" са готови психически да вземат голям мач след загубата в самия край на Евро 2016.

Хърватия игра продължения и в трите си елиминационни мача дотук, а в отделни периоди срещу Русия и срещу Англия основните футболисти изглеждаха останали без сили. Те успяха да се вдигнат и някак намериха волята да надиграят англичаните на полуфинала, но Франция ще е техният най-силен противник досега.

На това първенство "ватрените" са играли цели 90 минути повече футбол от французите и имаха ден по-малко за възстановяване - може ли адреналинът от финал на Световно първенство да ги накара да забравят умората?

На Франция ще тежи ролята на фаворит, от който не се очаква нищо друго, освен да спечели и да вдигне втора световна титла в историята си.

Повечето от тези футболисти вече се провалиха в един финал, и то на домашна сцена - на Евро 2016, когато също бяха фаворити срещу Португалия, но така и не успяха да пробият защитата пред себе си и загубиха заради гол в 109-ата минута.

Днес могат да покажат, че са преодолели този момент и са готови да оползотворят отборния си потенциал и да печелят най-големите мачове.

В предстоящата битка за надмощие се очертават няколко персонални двубоя в ключови зони от терена, които най-вероятно ще се окажат решаващи.

Франция и Хърватия знаят, че трябва да спрат най-добре представящите се играчи на съперника, но знаят ли как?

Вижте в галерията индивидуалните битки, на които нямаме търпение да се насладим тази вечер от 18:00.

Новините

Най-четените