Юнайтед се опитва да продаде Ван Перси

Бившият холандски национал Пиер ван Хойдонк е уверен, че шефовете на Манчестър Юнайтед се опитват да продадат сънародника му Робин ван Перси без обаче да са казали това на нападателя.

В медиите на Острова постоянно се появява информация, че Ван Перси ще напусне това лято, тъй като през изминалия сезон холандецът трудно успяваше да се пребори за място в титулярните 11 на Луис ван Гаал.

През юни Ван Перси намекна, че може да премине в друг отбор, тъй като иска да играе редовно, за да има шансове за Евро 2016.

„През януари получих информация, че Фенербахче има интерес към Робин - разказа Ван Хойдонк. - Стана ясно, че от Юнайтед са пратили хора, които да опипат почвата в Турция.

„От няколко места работят сериозно с повечето големи клубове, като се опитват да им продадат Ван Перси. Договорът на Робин изтича другата година и в момента Юнайтед все още може да вземе доста пари за него.

„Ван Перси е в трудна ситуация. От една страна той твърди пред всички, че иска да остане в клуба и е щастлив в Юнайтед. Но, от друга страна, Робин има усещането, че от Юнайтед се опитват да се отърват от него.

„Голям клуб в Англия, Испания или Германия ще е добра възможност за него. Но е възможно Робин в един момент да разбере, че Юнайтед и някой друг клуб преговарят зад гърба му.

„В този момент напрежението е най-голямо. Ако настоящият ти клуб успее да се договори с друг отбор, но ти едва ли не си принуден да преминеш в него. Това са игрите, които се играят зад гърба му."

Ван Хойдонк има опит в Турция с тима на Фенербахче и вярва, че ако бившият му клуб има интерес да привлече Ван Перси, то холандецът трябва да приеме.

„Разбира се, парите са хубави, животът в Истанбул е хубав, но в този случай не става въпрос за голямо европейско първенство.

„Моят съвет е Робин да напусне Юнайтед това лято. Всичко подсказва, че клубът иска да го продаде. Така че той трябва да се махне навреме."

Новините

Най-четените