Те чакат титлата по-дълго и от Ливърпул

Ливърпул продължава да се пъчи гордо с титлата на най-титулуван отбор на Англия.

Цифрите говорят, че губи с 3 спечелени трофея от Манчестър Юнайтед (59:62), но експерти на Острова подкрепят твърдението, че Къмюнити шийлд - суперкупата на Англия, не е официална купа.

Това са теории и интерпретации, но истината е, че Ливърпул е сред грандовете на континента по история.

А също така, че не е печелил титлата вече 24 години...

Но както се пее в любимата песен на "Коп" - Ливърпул не е сам, защото има и други големи тимове с много титли и купи, които чакат шампионска радост вече десетилетия. И дори повече, отколкото на "Анфийлд"!

За дългите сезони суша те са се утешавали с европейска слава и големи победи, но титлата си е титла. Ливърпул например игра 3 европейски финала от 1990-а насам, като спечели два - за Купата на УЕФА през 2001 г. и в Шампионската лига през 2005-а. Общо е спечелил 14 трофея за периода.

Но не и този, който има най-голямо значение.

В класацията имат място и клубове като Атлетик (Билбао), който чака титла 30 години. Както и шведският Йоргрите, първият клуб с професионални играчи в страната, който не е печелил от 1985-а. Или пък Трабзонспор, който тъне в сянката на трите гранда от Истанбул.

Но Sportcafe подбра само клубове, които претендират да са водещи в страната си по титли, а отдавна не са слагали ръка на златото.

Новините

Най-четените