Рома и Милан не си отбелязаха

Претендентът за титлата Рома отнесе сериозен удар по шампионските си амбиции в Италия, след като десет души от Милан удържаха нулево равенство и оставиха столичаните на три точки от Ювентус в класирането.

Миналогодишните първенци ще зимуват на върха след победа с 3:1 над Каляри. Милан остана на седмото място в италианското първенство по футбол, като единствено Фиорентина може да измести "росонерите" от тази позиция.

За да се случи това, тимът от Флоренция трябва да надвие Емполи у дома. Милан започна отлично мача на "Олимпико" и беше по-опасният отбор, но момчетата на Филипо Индзаги не успяха да стигнат до ранен гол и в последствие Рома заигра по-добре.

Столичаните контролираха играта до самия край, а също така бяха улеснени и от червен картон за Пабло Армеро в 70-та минута. Те обаче така и не намериха мрежата зад Диего Лопес, а мачът завърши наравно.

По-рано в събота заплашеният от изпадане Чезена спечели важна точка срещу Сасуоло, след като Зе Едуардо се разписа в добавеното време на мача за крайното 1:1.

Новините

Най-четените