В Mercedes отписват титлата през юни

Ако Михаел Шумахер и Нико Розберг не успеят да спечелят нито едно състезание до месец юни и не напреднат в класирането, но Mercedes ще насочи ресурсите на тима към създаването на болида на тима за сезон 2011.

Все пак Нико Розберг донесе в Малайзия първия подиум за Mercedes, след като завърши трети на „Сепанг", но съотборникът му Михаел Шумахер отпадна заради повреда. В квалификацията Нико се пребори за място на първа редица - 2-и, а Шуми остана осми.

Информацията за плановете на тима разкри германският вестник Bild am Sonntag, като според източниците на изданието, за Гран при на Испания в Барселона болидът на Mercedes - W01 ще получи сериозни подобрения.

„Като цяло колата ни не е лоша, в нея няма нищо сбъркано", обясни след финала в Малайзия Розберг. „Предстоят обаче сериозни промени, нямам търпение те да станат факт."

Нико и Шумахер са на мнение, че на W01 не достига съвсем малко, за да могат двамата да се борят с лидерите в класирането, както в квалификациите, така и в състезателно темпо.

„Рос Браун иска тимът да започне да печели състезания до юни", е заявил анонимен източник от тима пред Bild am Sonntag. „Ако това не стане, той ще отпише сезона и тимът ще се фокусира върху 2011."

Още когато тимът се казваше Honda, британецът отписа сезон 2008 и насочи усилията на отбора за създаването на колата за 2009, която вече се казваше Brawn BGP001 и с която Дженсън Бътън спечели титлата, а Рос Браун и екипът триумфираха при конструкторите.

Новините

Най-четените