Райола: Този отбор на Италия е ужасен

Скандалният агент Мино Райола този път насочи критиките си към националния отбор на Италия.

"Адзурите" не успяха да се класират за Световното първенство в Русия и станаха обект на много подигравки, а последните негативни думи по адрес на националния отбор изрече Райола.

Агентът нападна не само отбора като отбор, но и треньора, и "системата".

"Този национален отбор е ужасен. Кой води отбора - треньорът или съблекалнята? Аз уважавам треньора. Проблемът не е в него, а в системата ни", каза Райола.

Агентът за пореден път защити и клиента си Марио Балотели, който за пореден път не получи повиквателна за националния отбор. 27-годишният нападател не е обличал фланелката на Италия от 2013 година, когато за последно бе викан за квалификациите за Мондиал 2014.

През този сезон Балотели продължава с доброто си представяне за Ница в Лига 1 и има 14 гола в 21 мача, но отново не бе селектиран, което вбеси Райола.

"Разочаровани сме за това, че Балотели не бе повикан. Ако за Ди Биаджо статистиките нямат значение за един нападател, то този национален отбор е затворен за играчи като него (Балотели - б.а.).

Пак повтарям - разочаровани сме и не разбираме какво трябва да направи един футболист, за да бъде повикан за националния отбор.

Националният отбор би трябвало да бъде представян от най-добрите. Ако най-добрите не са повикани, тогава не разбирам критерия, по който се прави състава."

Луиджи Ди Биаджо бе назначен начело на Италия в началото на февруари след провала на "адзурите" в плейофите за Мондиал 2018 срещу Швеция.

За Италия предстоият контроли срещу Аржентина (23 март, на "Етихад" в Манчестър) и срещу Англия (27 март, на "Уембли" в Лондон). Това ще са и първите мачове за Ди Биаджо начело на "адзурите".

#1 crazyfreak 21.03.2018 в 09:51:23

Този дебел боклук да си пласира негрите в африка-НЯМА черни италианци!!!

Новините

Най-четените