Шеф Джорджо Бароне готви за Кристиано Роналдо и семейството му в продължение на трите години, които португалецът прекара в Ювентус.
Петкратният носител на "Златната топка" не успя да остави кой знае каква следа на Апенините, въпреки че не спираше да вкарва и постави рекорд за голове в една календарна година 33. Въпреки това продължи да бъде в изключителна физическа форма.
И продължава да се храни като истински шампион и да изглежда феноменално, въпреки че вече е на 37.
"Той не използва нещо специално или скъпи продукти - споделя шеф Бароне. - Здравословната му диета включва свежи и натурални продукти като риба, пиле, телешко месо, яйца, авокадо, кокосово масло и черен ориз.
Трябва да се грижите за тялото си като за "Ферари"."
Шеф Бароне не готви само за Роналдо, докато португалецът бе в Торино, но и за партньорката му Джорджина Родригес и за трите им деца.
Всички знаем, че по време на цялата си кариера Кристиано винаги е наблягал на изключително стриктния хранителен режим. В него присъства минимално количество захар, мазнини и въглехидрати, а диетата му е основана почти изцяло на протеини.
Роналдо набляга на морски храни - риба, скариди, октопод, телешко месо, пълнозърнести храни и много салати. Като професионален спортист, португалецът изгаря много калории, заради което шеф Бароне е наблягал на определени масла и на много течности, които португалецът да приема през целия ден.
"Готвех с кокосово масло - продължава готвачът. - От изключителна важност е приемът на много вода, но пречистена. Разбира се, в комбинация с усилени тренировки. Храната е също толкова важна, колкото тренировките. Хубаво е последното ви хранене да е по-рано вечерта, а не да ядете точно преди лягане."
Запознати споделят, че легендата на Барселона и настоящ играч на ПСЖ Лионел Меси също е на подобна диета. Като по-млад аржентинецът не набляга особено на добрата храна, но с напредване на възрастта и той разбра огромната важност от чистия хранителен режим.
С помощта на специалиста по здравословно хранене Джулиано Позер Лео тотално променя диетата си. Той също обръща голямо внимание на водата, зехтина, пълнозърнестите продукти и плодове и зеленчуци.
"Захарта е най-лошото нещо за мускулите - казва италианецът Позер пред The Independent през 2016 г. - Колкото по-далеч стоите от захарта, толкова по-добре. Рафинираното брашно също не е препоръчително и е голям проблем, че все по-трудно се открива натуралното."
Имайки предвид в каква форма са и двамата и на каква възраст, със сигурност както те, така и хората, които се грижат за храната им, знаят какво говорят и правят.