Кариерата на Жул Бианки в снимки

Вчера Формула 1 се сбогува с Жил Бианки, който почина в петък от контузиите, получени в тежката му катастрофа в Гран при на Япония миналата година. След девет месеца в кома битката за Жул приключи, а в Ница се събраха някои от най-големите звезди във Формула 1, за да го изпратят.

Предлагаме ви скромна селекция от кадри, запечатали прогреса на Бианки от картинга към Формула 1. Пилот с огромен потенциал, получил признание на таланта си от Ferrari и най-вероятно бъдещ пилот на Скудерията за сезон 2016.

След първите успехи в картинга, Бианки бързо минава през френската Формула Renault 2.0, а появата му в европейската Формула 3 поставя началото на сериозните успехи в кариерата му - той е бърз, техничен, агресивен и във втория си сезон в шампионата печели титлата с девет победи и кръг преди края на годината.

Следват сериите GP2, включително и азиатската версия на шампионата, както и Формула Renault 3.5 през 2012.

Бианки става тестпилот на Ferrari през 2010, а за сезон 2012 италианците го дават под наем на Force India, после идва и титулярното място в Marussia за 2013...

На пръв поглед успехите му не са много, но всички те, както и пропуснатите възможности са доказателство за таланта на Жул, който по думите на свещеника Силвен Брисон Мурнер беше „шампион с дарба, която се среща рядко".

Подбрали сме 17 снимки на Бианки, отговарящи на състезателния му номер във Формула 1, който вече няма да се използва в световния шампионат.

Новините

Най-четените