След края на кариерата във Формула 1

С какво се занимават пилотите, когато кариерата им приключи във Формула 1? Някои продължават да се състезават, но на по-ниско ниво - в DTM или друг шампионат с туристически автомобили, други се насочват към авантюри като рали „Дакар". Тези, които вече не са изкушени от скоростите, а искат да останат активни се насочват към бизнеса. Не всички успяват, но е факт, че пилотите са много упорити и винаги се борят, докато най-накрая изплуват.

Идеален пример за това е Ники Лауда, който всеки път стигаше до фалит със собствената си авиокомпания и едва при последния си опит стигна до продажба, когато предприятието му беше погълнато. Сега, като директор в Mercedes Ники живее доста по-спокойно, поне що се отнася до инвестициите в бизнеса.

Ще се изненадате в какви посоки са поели бизнес начинанията на бившите пилоти, а при някои изцяло се е променил и животът им. Поредица от интересни истории, събрани от списание CAR, които си струва да се разгледат, макар и набързо. И се подгответе за изненади още от самото начало.

Новините

Най-четените