Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Октопод на простора и още "кулинарни" провокации

Food Maps събира 11 фотографи от целия свят, в чиито обективи попада културата на храната. Вижте в галерията част от тях. 
Кирил Станоев Снимка: Webcafe.bg
Food Maps събира 11 фотографи от целия свят, в чиито обективи попада културата на храната. Вижте в галерията част от тях.

Кирил Станоев
София Терзиева Снимка: Webcafe.bg
София Терзиева
Пламен Петков Снимка: Webcafe.bg
Пламен Петков
Пламен Петков Снимка: Webcafe.bg
Пламен Петков
Елена и Тита Койчеви Снимка: Webcafe.bg
Елена и Тита Койчеви
Филип Попов Снимка: Webcafe.bg
Филип Попов
Любка Атанасова Снимка: Webcafe.bg
Любка Атанасова
Павел Червенков Снимка: Webcafe.bg
Павел Червенков
Тим Клинч Снимка: Webcafe.bg
Тим Клинч
Тим Клинч Снимка: Webcafe.bg
Тим Клинч
Илиан Илиев Снимка: Webcafe.bg
Илиан Илиев
Илиан Илиев Снимка: Webcafe.bg
Илиан Илиев
Кирил Станоев Снимка: Webcafe.bg
Кирил Станоев
София Терзиева Снимка: Webcafe.bg
София Терзиева

Културата на храната е напът да се превърне в нов жанр във фотографията. Всеки етап от производството до сервирането на различни хранителни продукти все по-често попада в обектива и от това се ражда ново изкуство, което запечатва обичаи, традиции и кулинарни въздействия от всички краища на земното кълбо.

Оказва се, че освен за традиционните готварски книги и онлайн платформи, фотографията на храна задава ново течение и в интериорния дизайн. Тази тенденция, която обединява кулинарията и фотографията предоставя множество различни ракурси, от които може да бъде видян култът към храната.

Изложбата Food Maps в галерия "Червената точка", в София събира 11 фотографи с отношение към кухнята в един кураторски проект.

Зад подбора на изложбата, която беше открита на 4 юли, седи известният куратор Мариета Ценова. До 27 юли ще могат да се видят визиите за храненето, кулинарните обичаи и хранителните продукти на 11 автори, сред които Диди Бунова, Илиан Илиев, Кирил Станоев, Любка Атанасова, Павел Червенсков, Пламен Петков, София Терзиева, Тим Клинч, Тита и Елена Койчеви, Филип Попов.

Чрез тяхната гледна точка можем да се докоснем до храната по начин, който съвременният човек, често не забелязва - като изкуство, източник на красота и уникалност.

Вижте галерията

Най-четените