Актьорите, умирали най-често на екран

Потресени сме от новината, че (простете за спойлера) Шон Бийн не умира в новия си сериал Legends и поне според създателите на поредицата ще оцелее до самия й край.

Това вероятно е просто евтин трик, целящ да привлече повече зрители, които да станат свидетели на поредната му смърт в кадър - просто няма как да повярваме в друго, при положение, че и в този филм известният с екранните си кончини актьор постоянно си рискува живота като агент под прикритие.

По този повод решихме да си припомним някои от най-обичаните актьори, които редовно умират на екран. Толкова често, че да виждаме смъртта им се е превърнало в нещо като перверзно удоволствие.

Естествено, и в екранната гибел си има ясно определени тенденции - едни умират нелепо, други героично, трети - почти рутинно още преди средата на филмите.

Щом човек задълбае, узнава, че Шон Бийн (за когото дори имаше петиция от феновете към сценаристите да престанат да го „убиват") въобще не е рекордьор в областта и даже отстъпва доста на първенеца.

Длъжни сме обаче да предупредим: Настоящият текст съдържа подли спойлери относно ключови събития в любими филми, тъй че четете на собствена отговорност. Ако не знаете, че Леонардо Ди Каприо издъхва в края на „Титаник", незабавно се прехвърлете на друг текст.

Също, ако по някаква причина все още не сте догледали първия сезон на „Игра на тронове", при първа възможност попълнете пропуските си и тогава се върнете тук. Не е лошо да изгледате също „Жега", „Скарфейс" и „Армагедон".

#2 Aleksandrov 31.08.2014 в 19:45:51

И как така без Джон Хърт? Той умира в повече от 40 филма.

#3 gothic 02.09.2014 в 15:46:32

Damyann Christoff, що се отнася до безсмъртието, има една мъничка уловка. Рицарят - пазител казва, че безсмъртие се получава само като отпиеш от Граала и останеш зад печата в центъра на залата. А Инди и баща му преминаха. Така че...

Новините

Най-четените