Скъпи (престоло) наследници: Принцове и принцеси, които не са от приказките

От падането на монархията у нас идеята за принцове и принцеси е запазена територия предимно за приказките със смели герои/юнаци, вълшебни мечове и красавици в беда.

В света обаче продължават да съществуват много места, управлявани (в една или друга степен) от благородници. Независимо дали става въпрос за конституционни монархии, или за абсолютна власт на владетелите, които сами да оглавяват правителствата си - монархиите продължават да съществуват.

Благородниците успяват да предизвикват внимание по-голямо от това към някои от най-големите звезди на спорта и шоубизнеса. Критикувани и възхвалявани, за някои те са последни останки от една отмираща традиция, докато други ги приемат за опора на народите си в трудни моменти.

Интересът към живота на особите около короната винаги буди интерес - от перфектното семейство на принц Уилям и Кейт Мидълтън, до задкулисните машинации, борби за власт и опити за убийства, които съпътстват дворцовия живот в Саудитска Арабия.

Кои обаче са тези, които тепърва предстои да поемат престола и да оглавят държавите си? В галерията може да видите някои от престолонаследниците на монархиите в Европа и по света.

Новините

Най-четените