13 "бързи съвета", които не вършат никаква работа

Интернет е вълшебното място, в което прекарваме немалка част от времето си. Оттам изскачат любимите ни неща - хитови сериали, забавни мемета, смешни клипове с котки и тук-там по някоя новина какво се случва по света.

От мрежата идват и куп съвети в духа на "Бързи, смели, сръчни".

Тези дребни хитрини показват как да почистим петно от червено вино, като го залеем с бяло вино, или как да премахнем пъпка с помощта на адска смес от паста за зъби, лимон и зехтин.

В редица блогове, влогове и случайни клипове из социалните мрежи валят life hack-ове за по-ефикасно бърсане на прах, по-приятно и лесно готвене, по-подреден и уютен дом - всичко това само в няколко стъпки.

Няма да лъжем - често гледаме тези видеа като хипнотизирани и се заканваме да приложим видяното още следващия път, в който влезем в кухнята и банята. На кого не му се иска да върши нещата с едно щракване с пръстите?

Истината обаче е, че голяма част от тези магически съвети не действат. Не знаем кой въобще си е помислил да топли парче пица на ютия, но със сигурност идеята не е от най-брилянтните. Да, пицата може би ще се стопли, но чистенето след подобен експеримент ще ви загрее още повече.

Същото важи за трикове като използването на сладки безалкохолни за почистване или на пирони и чук за отваряне на виното. Подобни каскади могат да се опишат само с две думи - пълно мазало!

В галерията ще видите тези и още няколко "хитрини", които действат единствено в интернет и никъде другаде.

Новините

Най-четените