Здравейте,
Както вече сте разбрали, не се боим да експериментираме и да приготвяме нови ястия, както и да опитваме стари рецепти с нови вкусове.
Тази супа наистина си я бива.
Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилешкото, срежете по дължина на 2-3 тънки филии, а след това го нарежете на тънки ленти.
Обелете гъбите и нарежете на много тънки филийки, а след това срежете на 2-3 парчета.
Измитият и почистен пресен лук нарежете на парчета с дължина 2-3 сантиметра. Почистете лютите чушки от семената и нарежете на тънки полумесеци.
Обелете джинджифила и нарежете на тънки филийки, а след това на ивици. Може да настържете и на ренде.
В дълбока тенджера загрейте 3-4 с.л. олио и в рамките на 5-8 минути сложете последователно лука, джинджифила, гъбите,лютите чушки и разбъркайте.
Гответе 3-4 минути, добавете къри пастата и налейте бульона. Захлупете с капак и гответе 15 минути.
Нарежете червената чушка на тънки ивички, ако е голяма - използвайте половината.
Налейте кокосовото мляко и сложете чушката, граха и захарта. Прибавете рибения и соевия сос.
Не солете супата, защото и къри пастата и двата соса са много солени. Гответе още не повече от 5 минути.
Оставете супата да се охлади за 10 минути и поднесете с резенче лайм.
Добър апетит.