Здравейте,
Преди да почнете да готвите, сложете да се охлади червено вино - или някоя бира. Накрая ще ви дойде добре.
Начин на приготвяне
Кипнете вода в голяма тенджера сварете четирите яйца за 7 минути и 30 секунди.
Извадете ги от водата и прехвърлете в купа с леденостудена вода.
Охладете напълно и обелете внимателно.
В блендер смесете бекона, шунката, лука, ябълката и билките и наситнете добре.
Смесете с каймата, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете за 10-15 мниути.
Разделете каймата на 4 равни части и разстелете всяка на тънка кора между два пласта домакинско фолио.
Набрашнете всяко от яйцата и с помощта на фолиото завийте каймата около тях, като внимавте да няма непокрито яйце.
В купички пригответе овкусени брашно, яйца и галета.
Внимателно потапяйте всяко яйце последователно в брашно, яйце и галета.
Пържете в силно загрято олио около 10 минути, като обръщате периодично яйцата.
Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Ние поднесохме с дип от бял боб, приготвен по следния начин:
В блендер сложете боб от консерва, лук, чесън, прясна мента, лют пипер, зехтин, сол и лимонов сок. Пасирайте до гладкост.
Добър апетит.