Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Шотландски яйца с дип от бял боб

Шотландски  яйца с дип от бял боб Снимка: Стоян Георгиев
Шотландски  яйца с дип от бял боб Снимка: Стоян Георгиев
Шотландски  яйца с дип от бял боб Снимка: Стоян Георгиев
Шотландски  яйца с дип от бял боб Снимка: Стоян Георгиев
Шотландски  яйца с дип от бял боб Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Преди да почнете да готвите, сложете да се охлади червено вино - или някоя бира. Накрая ще ви дойде добре.

Начин на приготвяне

Кипнете вода в голяма тенджера сварете четирите яйца за 7 минути и 30 секунди.

Извадете ги от водата и прехвърлете в купа с леденостудена вода.

Охладете напълно и обелете внимателно.

В блендер смесете бекона, шунката, лука, ябълката и билките и наситнете добре.

Смесете с каймата, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете за 10-15 мниути.

Разделете каймата на 4 равни части и разстелете всяка на тънка кора между два пласта домакинско фолио.

Набрашнете всяко от яйцата и с помощта на фолиото завийте каймата около тях, като внимавте да няма непокрито яйце.

В купички пригответе овкусени брашно, яйца и галета.

Внимателно потапяйте всяко яйце последователно в брашно, яйце и галета.

Пържете в силно загрято олио около 10 минути, като обръщате периодично яйцата.

Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Ние поднесохме с дип от бял боб, приготвен по следния начин:

В блендер сложете боб от консерва, лук, чесън, прясна мента, лют пипер, зехтин, сол и лимонов сок. Пасирайте до гладкост.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените