Шотландски яйца с дип от бял боб

Здравейте,

Преди да почнете да готвите, сложете да се охлади червено вино - или някоя бира. Накрая ще ви дойде добре.

Начин на приготвяне

Кипнете вода в голяма тенджера сварете четирите яйца за 7 минути и 30 секунди.

Извадете ги от водата и прехвърлете в купа с леденостудена вода.

Охладете напълно и обелете внимателно.

В блендер смесете бекона, шунката, лука, ябълката и билките и наситнете добре.

Смесете с каймата, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете за 10-15 мниути.

Разделете каймата на 4 равни части и разстелете всяка на тънка кора между два пласта домакинско фолио.

Набрашнете всяко от яйцата и с помощта на фолиото завийте каймата около тях, като внимавте да няма непокрито яйце.

В купички пригответе овкусени брашно, яйца и галета.

Внимателно потапяйте всяко яйце последователно в брашно, яйце и галета.

Пържете в силно загрято олио около 10 минути, като обръщате периодично яйцата.

Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Ние поднесохме с дип от бял боб, приготвен по следния начин:

В блендер сложете боб от консерва, лук, чесън, прясна мента, лют пипер, зехтин, сол и лимонов сок. Пасирайте до гладкост.

Добър апетит.

#1 silvergreen 28.02.2013 в 15:09:39

Дип!!!!????? Що е това - и защо се пишат такива малоумности ми е чудно, това английски ли е или български или поредната тъпотия Срамота

#2 паяка 28.02.2013 в 15:25:08

Абе, вие само на млеко с ориз ли не слаганте чесън? Ай стига с тоя чесън всеки път!

#7 паяка 01.03.2013 в 18:08:54

пастет

#9 Вера 07.03.2013 в 10:08:08

Авторът, ако готви така, както пише и се изразява вече го виждам умрел от глад! Добре, че рядко ги чета тези псевдокулинарни вдъхновения! То не става само с автоматичен превод, мойто момче, трябва да включиш и най-горния крайник, щото иначе се получават смешки. Опитах се да си представя: "Разделете каймата на 4 равни части и разстелете всяка на тънка кора между два пласта домакинско фолио." П.С. Тази рецепта спокойно можеше да я кръстиш "Панирани кюфтенца с пълнеж от яйца и гарнитура от бобено пюре".

Новините

Най-четените