Студена зеленчукова супа "Вишисоаз"

Здравейте,

За тази студена френска супа прочетох за първи път в книгата "Поверително от кухнята" на Антъни Бурдейн.

Направихме я вкъщи и се получи много добре, затова решихме да я включим в предаването.

Супата е с малко продукти, но е много вкусна и е задължително да се опита.

Начин на приготвяне:

Почистете праза и картофите.

Праза нарежете на тънки колелца, а картофите - на малки кубчета.

В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често.

Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.

Посолете и подправете с черен пипер.

Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.

Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.

Сервирайте супата поръсена с малко див лук.

Добър апетит:)

#1 suicidal 25.04.2012 в 10:31:57

Направих супата, изключително лесна и вкусна

Новините

Най-четените