Здравейте,
За тази студена френска супа прочетох за първи път в книгата "Поверително от кухнята" на Антъни Бурдейн.
Направихме я вкъщи и се получи много добре, затова решихме да я включим в предаването.
Супата е с малко продукти, но е много вкусна и е задължително да се опита.
Начин на приготвяне:
Почистете праза и картофите.
Праза нарежете на тънки колелца, а картофите - на малки кубчета.
В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често.
Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.
Посолете и подправете с черен пипер.
Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.
Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.
Сервирайте супата поръсена с малко див лук.
Добър апетит:)
Направих супата, изключително лесна и вкусна