В продължение на повече от два века седмо поколение верни на професията си мъже от фамилията Филию изпълняват един и същи ритуал всеки ден.
Той започва сутрин по едно и също време пред вратата на една и съща стая. Тя е елегантно обзаведена, непроменена от времето и единственото, което е от значение в нея, са непоклатимата воля и визионерския дух на събралите се вътре седем мъже.
В добре познатата среда те следват стриктна програма в опитването и оценяването на продукцията на най-големия производител на коняк в света - Jas Hennessy & Co или по-просто - Hennessy.
През 1765-а година дестилерията на Hennessy е открита от Ричард Хенеси, ирландски офицер, служещ в армията на Луи XV.
Ролята на особено важната дегустационна комисия е да избере всички проби, които ще се използват за разширяване на продуктовата гама на коняка. Членовете й дегустират по около 40 проби дневно или иначе казано - 10 000 годишно.
Най-възрастният сред е на 69 години и е на тази длъжност от 50 години, а най-младият е неговият племенник. Едно и също семейство, една и съща работа.
Toва е специален екип от експерти, професионални дегустатори, които оценяват всеки дестилат на всяка стъпка от неговото развитие.
Те са затворена общност от посветени в процеса хора, които съхраняват познанието за производството на коняка през вековете, строго пазят тайните на магическата напитка, но разполагат и със свободата да създават необикновени блендове и да ги въплъщават в различните коняци на марката.
Поколение след поколение тяхната цел е една - да предложат възможно най-доброто качество на любителите на коняка по широкия свят.
Но всъщност всяка глътка, вкусена извън тайната стая, е нещо повече от обикновено удоволствие. Тя разказва за 250 години талант, труд, отдаденост и прецизност.
Една невероятна история с името Hennessy, която чака да бъде споделена с теб.